söndag 25 september 2011

Gårdagens lydnadstävling!

Vi åkte till Gävle BK och tävlade lydnads ettan med Diesel och Qilaq.

Diesel fick ett andra pris med femte placering
Platsliggning: 9
Tandvisning: 6
Linförighet: 6.5
Läggande: 9
Inkallande: 10
Ställande: 0
Apportering: 7
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 8

Vet inte riktigt vad som hände med linförigheten, det är ändå en sak han verkligen kan! Kollade på klippet efteråt och såg inget direkt fel förutom lite klumpig i språnget. Apportbocken är något han hatar, för 2veckor sedan ville han inte ha den i munnen, nu tycker han att det är helt OK att ha den i munnen men han var lite snabb eller jag seg med att ta den, tappade den. Ställandet har vi ingen kommentar på, haha! Han lärde sig det momentet nyligen och den satt under träningen några minuter innan men han la sig ner, suck!

Qilaq måste ha vaknat på fel sida, sin dampsida! Så vi skriver om hans nästa tävling istället och då ska vi åka till den klubben några minuter innan, värma upp och köra! Absolut inte låta honom sitta och tagga i bilen.
Vi hade samling 09:00 och fick inte tävla förrän ca 12:00, alldeles för lång tid för en unghund som Q och sitta och tagga, plus en bilresa på 2timmar.. Nu har vi iallafall lärt oss massor och gjort våra debuter!

Vi har iallafall anmält båda hundarna till en till tävling i november! :)

3 kommentarer:

  1. Grattis! Det var ju jättebra poäng för första tävlingen! Tycker ni ska vara toppennöjda!

    SvaraRadera
  2. vad spännande! Kul med tävling, då får man se vad man behöver öva mer på :) Kul att apporten gick så pass bra med diesel!

    å tack förresten :D /mimmi

    SvaraRadera
  3. Grattis! Det gick ju bra ju!!! :)
    Vart ska ni tävla i november? :)

    SvaraRadera