måndag 19 september 2011

Varning för Vilt

Igår kväll så träffade vi på ett rådjur som stod max 6meter ifrån och Qilaq visade intresse genom att titta på rådjuret men tog inte ett enda steg framåt trots att rådjuret sprang iväg efter ca 1minut. Kändes grymt j-vla bra att bara kunna traska vidare utan att Qilaq tänkte på rådjuret.

Idag när vi var på middagsbjudning så var hundarna med och utanför fönstret på tomten mitt emot så stod det ett rådjur, nu eller aldrig tänkte vi och tog en näve med torkad blodpudding och gick ut med Qilaq lös. WOHO vilken känsla, P gick ut själv med honom han skvallrade ett par gånger under tiden dem gick framåt mot rådjuret och när rådjuret stack iväg blev det KALASKUL enligt Qilaq som fick massa beröm! Han stannade alltså kvar och under hela processen så var han max 1-1,5 meter ifrån P. Vilket härlig känsla, att få lön för arbetet kändes det som. All träning som vi har gjort visade resultat, goda restultat!

Kan tillägga att våra andra hundar inte bryr sig om rådjur alls vilket är dunderskönt och att Qilaq skvallrar om dem är helt j-vla underbart! Lyckorus!

Kan berätta en liten skoj grej som hände för några år sedan, vi var på en golfbana med Diesel, Whisky, Rambo och en p hund. Alla hundar var lösa och röjde och mitt under promenaden på öppen yta så dyker det upp ett dovhjort vi kallar in alla hundar men Diesel, vallhund som han är lägger sig kanske 20-30meter ifrån oss och bara tittar! Så stod vi +Whisky, Rambo &K och sen en dovhjort ca 10meter ifrån oss och 10meter bakom dovhjorten låg Diesel. Han bryr sig inte ett skvatt, han tittade förbi dovhjorten och höll koll på oss. När dovhjorten stack iväg så kallade vi in Diesel som bara sneglade på den.

dessa hundar var med under dovhjorts mötet, bild från det tillfället! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar